Hur det hela började och tanken bakom

Jag som driver Fru Olssons Café heter Malin Olsson, jag har varit verksam sedan 17/2-2014.

Mitt intresse har alltid varit att laga mat, baka, inreda,möta andra människor och driva nya projekt framåt.

Under många år arbetetade jag som undersköterska, men började längta efter andra utmaningar och att få arbeta med mina intressen, har alltid varit en dröm.

När chansen att få överta sjukhuscaféterian/ kiosken i Söderhamn fick jag genast en bild framför mig hur det skulle drivas. Min tanke var att få erbjuda kunder en trivsam miljö på "sjukhuset" som annars kan vara jobbigt för många att besöka. Jag började med namnet, eftersom jag några veckor innan övertagandet av "cafét" gifte mig, fann jag namnet både chamrigt, inbjudande och inte alls sjukhus relaterat.Det var just så som jag hade en vision om att driva det hela. Min make Stefan har under hela tiden varit en stöttande och hjälpande hand, då jag från början tvekade att våga....numer är jag honom evigt tacksam över hans tro på mig och mina ideér.

Jag växte snabbt in i min roll och jag födde nya ideér, menyer och inredningsdetaljer som lockat många kunder "att komma in bara för att titta". I slutet på Oktober 2014 tog jag över även "den gamla receptionen" som ligger i anslutning till cafét. Den delen har gett mig mycket större möjligheter att ta emot fler kunder och lättare kan erbjuda enklare buffér, soppluncher osv.

Behovet av en lättsam miljö på ett sjukhus har visat sig stort för både anställda och privata personer (patienter) och numer har även kunder utan direkt behov av att besöka sjukhuset hittat hit.

Min familj har stöttat och hjälpt mig när behovet har funnits. Sedan December 2014 har jag även Eva vid min sida, hon arbetar halvtid, är mitt bollplank och ser till att vi får ut luncher och fika snabbt under den mer eller mindre hektiska lunchen.

Vi ser alla dagar och beställningar som utmaningar till nya färdigheter.

Du kan markera viktig information eller meddelanden i texter som denna.

Många av våra dagliga kunder är patienter som besöker "sjukhuset". Frukost efter en "fasta" inför en provtagning är mångas höjdpunkt på cafét. En god smörgås och en kopp kaffe är en favorit, men många är så hungriga att en hel frukost mený smakar bra. Att få se de äldre besökarna träffa någon de inte sett på många år, stanna upp och prata under en "fika" är en härlig känsla för oss och vi känner då att vi lyckats med grundtanken. Kunder till sjuhuset kommer numer inte bara från Söderhamn, många som besöker oss är från Gävle, Hudiksvall, Sandviken osv detta tackvare att sjukhusen i Regionen hjälps åt att minska köer. Ofta får vi många positiva kommentarer om vårt "fina sjukhus Café".

Personal som arbetar på sjukhuset, eller på något annat vis besöker sjukhuset i arbetets vägnar har hittat hit. Populärt är att beställa Smörgås och kaffe, Kaffe och godbit eller kaffe och frukt till möten och konferanser. Lunher har en stor del av vårt arbete och mycket personal återkommer för att ta med lunch eller sitta ner hos oss för lite återhämtning och miljöombye.

Våra smörgåstårtor finns i olika storlekar och smaker.